100504-ferrari fyrdörrars

Ferrari: Aldrig en fyrdörrars Ferrari

Ferrari är på stark frammarsch med flertalet nya modeller och snart även med hybridlösningar till sina bilar. Men en variant tar de avstånd från – fyrdörrarsmodeller som Porsche Panamera och Aston Martin Rapide.

Ferrari-bossen Amadeo Felisa har uttalat sig om företagets tankar kring en fyrdörrars sportsedan från Maranello.

– Som Enzo (Ferraris grundare, reds anm) skulle säga, vi kommer aldrig att bygga en fyrdörrars. Och vi kommer att hålla fast vid den traditionen.

Då Ferrari just nu utvecklar hybridmodeller och start/stopp-teknik, något som aldrig varit tänkbart tidigare, kom detta också på tal under Autocars intervju med Ferrari-chefen som svarade:

– Hybrid är något som vi har blivit påtvingade på grund av bestämmelser, och det finns inga bestämmelser som tvingar oss att bygga fyrdörrarsmodeller.

– Ärligt talat, det finns ingen som frågar efter fyrdörrars Ferrari-bilar. Om du vill ha en fyrdörrars Ferrari har vi Maserati.

– Vi har 60 år på nacken och har aldrig behövt fyra dörrar. Vad aldrig betyder vet jag inte, men ett av våra viktigaste synsätt är att behålla vår produkt på rätt sätt. Jag säger inte att fyra dörrar inte är rätt, men det är inte en del av vårt arv.

Så var det med den saken. Ferrari skulle aldrig göra en hybrid, Porsche skulle aldrig göra en suv. Men dessa finns redan, mer eller mindre. Får vi se en fyrdörrars Ferrari ändå, faller Ferrari för ”grupptrycket” i framtiden? Vad tror du?

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!