Ferrari bekräftar suv vid namn Purosangue

Ferraris planer till 2022 omfattar hela 15 nya modeller, V6-motor, hybridteknik och en suv som ska bryta ny mark.

Ferraris suv kommer 2022, även om de själva inte vill använda sig av den etiketten på bilen då den ska bli unik och skapa nytt segment. Ferrari har tidigare kallat den för FUV – Ferrari Utility Vehicle.

Bilmodellen mejslas i alla fall nu fram under arbetsnamnet Purosangue, fullblodig på svenska, har nu Ferrari gjort klart samt även presenterat sin övergripande strategi fram till 2022.

Med i planerna finns såväl en ny mittmotorbil, en V6-motor, hybridteknik och modeller i små unika serier som vi har skrivit om tidigare. Totalt handlar det om 15 nya modeller, eller snarare 15 versioner av olika modeller, till 2022 – alla ska då även erbjudas med hybridteknik utvecklat av tillverkarens Formel 1-avdelning.

Ferrari har normalt legat på en produktion under 10 000 bilar per år för att förbli exklusiva men förre vd:n Sergio MarchionneFCA-koncernen hade som vision att "boosta" tillverkningen.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!