Ferrari California 2012 Foto: 2008 © Ferrari S.p.A.

Ferrari California blir starkare och lättare

Lill-Ferrarin som kom för tre år sedan är redo för sitt första facelift. Från och med nästa år kommer Ferrari California bli både starkare i motor och lättare i vikt.

Det är bara tre år sedan som Ferrari presenterade sin instegsmodell California på bilsalongen i Genève. Att bilen är så ny gör att de uppgraderingar som nu kommer finnas tillgängliga till mesta del ligger under skalet. Själva skalet kommer bara att uppdateras med en större grill i fronten.

 Från och med 2012 kommer den direktinsprutade V8-motorn på 4,3 liter utveckla 30 nya hästkrafter vilket betyder att totalt 490 pållar gömmer sig bland cylindrarna. Effektökningen kommer bland annat av en uppdaterad ECU-enhet och modifierat grenrör. 

 Infotainment-systemet kommer få en större hårddisk och bli kompatibel med fler smartphones än tidigare. Upphängningen ses över med uppdaterade dämpare och från nästa år kommer California kunna styras snabbare genom kurvorna tack vare ett väghållningspaket.

 Om summan av kardemumman resulterar i snabbare acceleration eller sänkt förbrukning är inte officiellt men rykten talar om en ny 0-100 tid på under fyra sekunder.

Tills att Ferrari själva släpper bilder på den uppdaterade versionen kan du än så länge titta på den nuvarande versionen California i bildspelen här nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!