Ferrari California

Ferrari California nu under fyra sekunder

Att Ferrari California genomgår en facelift inklusive diverse uppdateringar i vår har vi varit medvetna om ett bra tag. Men först nu delar Ferrari med sig av godbitarna – bland annat bilder och att prestandan vässats.

Ferrari California, en mycket uppskattad GT-vagn med fällbart plåttak som presenterades 2008 och lanserad 2009, har haft ett aber – nämligen att den har varit Maranellos långsammaste kärra med 4,0 sekunder från stillastående till 100 km/h. Alltså enda kärran från Ferrari som inte nått under den så magiska fyrasekundersgränsen.

 Men nu råder Ferrari bot på det när man nu för första gången presenterar årgång 2012 av California. Precis som uppgifter i höstas nämnde har effekten höjts från 460 till 490 hästkrafter och vridet från 485 till 505 newtonmeter. Samtidigt som vikten har sänkts med 30 kilo. Detta gör att Ferrari California efter att den haft premiär på Genèvesalongen nästa månad endast är tiondelen långsammare än Ferrari FF. Med andra ord, 0-100 km/h går på 3,8 sekunder. Den är dock fortfarande långsammast i Ferraris modellprogram.

 Den extra effekten har åstadkommits genom nya grenrör och att motor mappats om.

 Viktminskningen utlovas inte äventyra varken vridstyvhet eller chassits prestanda i övrigt.

 För att ytterligare vässa bilen kommer man till nya, uppdaterade California erbjuda kunderna ett tilläggspaket som man kallar Special Handling Package. Utan att göra bilen allt för extrem sägs paketet göra den mer dynamisk – mindre krängningsbenägen och mer reaktionssnabb, inte minst styrningen som vässats för kvickare och kortare rattutslag. I paketet ingår även elektromagnetiska stötdämpare som jobbar 50 procent snabbare än originaldoningarna.

 Sist men inte minst finns en rad nya kulörer att lackera sin nybeställda California i, bland annat nytolkningar av klassiska Ferrari-färger samt tvåtonsfärger. Som vi kan se på bilderna här är en av kulörnyheterna silverfärgad grill, skärmgälar och takbågar.

 Prislappen på cirka två miljoner kronor kan eventuellt också uppdateras i samband med bilens nyheter.

 Mer bilder och fakta i samband med bilsalongen i Genève i mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!