071210-ferrari-ej-hybrid

Ferrari-chefen menade inte hybrid när han sa hybrid

Det var många som blev minst sagt förvånade när Ferraris högste chef Amadeo Felisa sa i en intervju att Ferrari överväger att utveckla en hybridbil. Uttalandet förklaras med att han menade ”hybrid” enligt Maranellos mening.

Tillsammans med en hel bilvärld blev Ferraris nordamerikanska avdelning mycket förbryllade när de nåddes av nyheten (se länk nedan) att Ferrari skulle utveckla bilar med hybriddrift. De var helt säkra på att så inte kunde vara fallet, i alla fall var det något de inte hade fått reda på. Efter en rundringning bland de europeiska kollegerna kunde det dock konstateras att Felisa blivit missförstådd i intervjun med tyska Auto Motor und Sport. Felisa menade inte alls en hybrid på samma sätt som de flesta, det vill säga en bil med batteri och elmotor.

Ferraris informationschef i USA, Matteo Sardi, säger till US Today att Felisa visserligen sa att Ferrari skulle bygga en hybridbil, men inte i den mening som folk är vana vid. Det visar sig att Felisa med hybrid försökte förklara ett system som bland annat omfattar bromskraftsåtervinning. För att inte ge utrymme för några fler missförstånd utvecklade Sardi sin förklaring med att Ferrari inte planerar en hybrid i likhet med Toyota Prius.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr