Ferrari firar 20 år i Kina med specialmodell

I år är det 20 år sedan Ferrari sålde sin första bil i Kina. För att fira har man tagit fram både en specialmodell och en bilutställning i Shanghai. Vi har bilderna.

När den kinesiska kunden beställde sin Ferrari 348 TS för 20 år sedan visste hen kanske inte att det var något som aldrig gjorts förut. Men det skulle i alla fall komma att hända igen. Och igen och igen. Nu så här 20 år senare har den kinesiska marknaden blivit den näst största för Ferrari, näst efter den amerikanska. Där säljs fler Ferrari än någon annanstans, och precis som för andra biltillverkare är Kina en allt för viktig marknad att avstå från.

 För att fira sig själva och den allt köpstarkare kinesiska kundkretsen presenterar Ferrari sin första märkesutställning utanför Maranello. Utställningen kommer pågå i tre år och kommer visa bilar från Ferrari-museet i Maranello såväl som Ferraris racingtriumfer. 

 För att skämma bort kineserna ytterligare har Ferrari också tagit fram en specialmodell av Ferrari 458 Italia. 20 exemplar kommer att målas med mönster från det kinesiska uttrycket Iongma, som betyder ungefär ”Kraften och anden från den legendariska drakhästen”, skriver Ferrari i ett pressmeddelande. Draken symboliserar kinesisk kultur och står för mod, passion och framgång och kombineras med den välkända stegrande hästen.

 Iongma-motivet har målats på huven fram och fälgarna och små detaljer runt om bilen har målats i guldfärg. Iongma-bilarna kommer dessutom få den lilla draken broderad på nackstöden och texten Start på startknappen har bytts ut mot kinesiska bokstäver för samma ord.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!