Ferrari FXX K vrålar ohämmat på Fiorano

Nu får du äntligen chansen att stilla din nyfikenhet – så här låter nämligen Ferraris best av FXX K, banversionen av LaFerrari.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har redan sett den pressas runt Ferraris egna bana Fiorano i Maranello, då med Sebastian Vettel bakom ratten. Tyvärr hade Ferrari låtit motorljudet drunkna i pålagd musik.

Vid en privat testrunda på samma bana för några dagar sedan var det någon klok person som hängde vid staketet med en filmkamera. Filmen är nu upplagd på YouTube till allas beskådning. Framför allt drunknar filmen inte i musik. I stället får vi höra hur banversionen av LaFerrari utan ljuddämpare låter helt ohämmat, varv efter varv. Några upplever garanterat en stund av gåshud.

FXX K är alltså Ferraris banversion av LaFerrari. V12:an och elmotorerna når i denna 20-miljonerkronorsbil upp till 1 050 hästkrafter. K:et i modellbeteckningen för KERS, samma teknik som Formel 1-bilarna har och som tillåter extra kraft under kortare perioder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!