091103-ferrari-world

Ferrari-himlen byggs i Abu Dhabi

Ferrari satsar på nöje i maxformat. Det här är de första bilderna på Ferrari World som byggs i Abu Dhabi. När den Ferrari-röda byggnaden är färdig nästa år kommer den att vara den största inomhusnöjesparken i världen – självklart med världens snabbaste berg- och dalbana.

 Den Ferrari-röda färgen sprider sig över världen. Den finns redan nu på ett 200 000 kvadratmeter stort tak som ska inhysa nöjesparken Ferrari World. Nu får vi se de första bilderna på taket som nyligen blev färdigställt. Nöjesparken byggs Förenade Arabemiraten i anslutning till F1-banan där Abu Dhabi Grand Prix körs. När den gigantiska anläggningen slår upp sina portar för besökare från hela världen nästa år kommer den att vara världens största inhomhusnöjespark.

Det är inte bara storleken på bygget som imponerar (Ferrari-loggan på taket är för övrigt den största som någonsin har gjorts och mäter 66 meter från sida till sida), minst lika intresseväckande är det som finns inuti. Förutom hotell, affärer, F1-banan vägg i vägg och en mängd olika attraktioner är det den rekordsnabba berg- och dalbanan som imponerar mest. Den planerade åkattraktionen ska bli den snabbaste i världen och efterlikna känslan av att åka i en F1-bil. En topphastighet på 200 km/h och en färd som går upp och ned genom det röda taket ska skrämma byxorna av besökarna.

Ferrari World byggs på Yas Island nordost om Abu Dhabis fastland, tio minuters bilfärd från flygplatsen och 50 minuter från Dubai. När alla bitar är på plats och berg- och dalbanan är igång har Ferrari-älskare världen över ett nytt Mecka att vända sig mot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!