090708-ferrari-goodwood

Ferrari imponerar på Goodwood

Årets upplaga av den uppskattade bilfesten Goodwood Festival of Speed bjöd som vanligt på mycket bilgodis. Bland annat passade Ferrari på att visa sina tre senaste modeller. En av dem avverkade den klassiska sprintsträckan på en imponerande tid.

 Den årligt återkommande motorfesten Goodwood Festival of Speed är ett av världens största och mest uppmärksammade bilevenemang. Hundratals klassiska, legendariska, snabba, vackra och även vissa moderna bilar trängs på ägorna kring Goodwood House i West Sussex. I centrum för hela evenemanget står den 1,8 kilometer långa Sunday Times Supercar Run Hillclimb. En självklar festdeltagare är Ferrari som det här året passade på att visa tre av sina senaste alster, varav ett bjöd på en imponerande sprint uppför kullen, allt naturligtvis fångat både på bild och film.

Ferrari 430 Scuderia Spider 16M fick en tid på 59 sekunder. Som en fingervisning om hur snabbt det är kan sägas att rekordet på sträckan innehas av Nick Heidfeld som för tio år sedan körde en McLaren-Mercedes MP4/13 på 41,6 sekunder. Det var innan Formel 1-bilarna förbjöds från den officiella tidtagningen av säkerhetsskäl.

Ferrari visade även upp nya 599 GTB HGTE och plåtcabben California. Självklart fångades även deras sprinter upp för kullen på film.

P.S. Glöm inte att höja ljudet i högtalarna så att du inte missar motorsången.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!