071207-ferrari-hybrid

Ferrari med hybridteknik kan komma snart

Förra månaden rapporterades det något oväntat att Ferrari avser att minska bränsleförbrukningen med 40 procent. Ännu mer oväntat meddelas det nu att Ferrari noga överväger bilar med hybridteknik.

Det har som sagt sedan en tid varit känt att Ferrari går mot en grönare inriktning. Samtidigt har det ryktats fram och tillbaka hur de ska göra för att minska bränsleförbrukningen och minska utsläppen. För ungefär en månad sedan sa Ferrari-chefen Amedeo Felisa att det delvis ska åstadkommas genom att minska på vikten och minska motorvolymen. Fortsatt hög prestanda ska garanteras genom att vikt/effekt-förhållandet förbättras.

Till tyska Auto Motor und Sport avslöjar nu Felisa att en hybridlösning kommer. Samtidigt lovade han att varje ny Ferrari ska bli mer ekonomisk än den tidigare. Med ekonomisk får man förutsätta att han inte menar billigare utan snarare mindre törstig på bränsle.

Ferraris mål är att inom fyra år minska bilarnas genomsnittliga bränsleförbrukning med 40 procent och utsläppen av koldioxid med 25 procent. Detta gör man med hänsyn till EU:s mål att sänka nya bilars genomsnittliga koldioxidutsläpp till 120 gram per kilometer senast 2012.

Hur konstigt det än låter så kanske Ferraris svar på EU:s krav blir att börja bygga hybridbilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!