Produktionsversionen av Ferrari Sergio officiell

Ferrari visar upp produktionsversionen av Pininfarina Sergio Concept som ska byggas i en mycket begränsad upplaga.

För en tid sedan rapporterade vi att Pininfarina Sergio Concept ska sättas i produktion, visserligen i en begränsad upplaga om sex bilar. Men nu är den här.

Likt konceptbilen byggs produktionsversionen av Sergio som en hyllning till Sergio Pininfarina. Son till Battista Farina, grundare av Pininfarina, och sedermera vd efter faderns bortgång. Sergio var även den som lade grunden till det långa partnerskapet med Ferrari, och det var även han som övertalade Enzo Ferrari att börja bygga mittmotorbilar.

Bilen Sergio bygger likt konceptbilen på 458 Spider och produktionsversionen har en något anonymare utseende än konceptet och 458 Spider-linjerna skiner igenom. För de åkandes bekvämlighet sitter en vindruta monterad, men något tak är det inte frågan om.

Drivkraften kommer från samma 4,5-liters V8 som sitter i 458 Speciale och levererar 605 hästkrafter och 540 newtonmeter som betyder att Sergio klarar av 0-100 km/h på omkring tre sekunder.

Sergio kommer endast att tillverkas i sex exemplar och samtliga är redan sålda. Hur mycket köparna fått betala delar Ferrari dock inte med sig av.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!