Pininfarina Sergio Concept

Ferrari ska bygga Pininfarina Sergio Speedster

Den kanske mest uppseendeväckande konceptbilen på förra årets Genèvesalong ska sättas i produktion.

Pininfarina Sergio byggdes som en hyllning till karosserifirmas grundare med samma namn som gick bort 2012. I våras rapporterade vi att Pininfarinas vd Silvio Angori såg över möjligheterna att bygga en begränsad upplaga av Sergio.

Nu har Ferrari bekräftat att sex exemplar av den linjesköna supersportbilen, som under den Pininfarina-designade karossen är en 458 Italia, ska byggas. Men innan du hör av dig till Ferrari för att lägga en beställning kan det vara bra att veta att samtliga exemplar redan är sålda till Ferraris mest trogna kunder.

Det exakta priset är inte offentliggjort men vid Silvio Angoris uttalande i våras nämnde han att en produktionsversion av Sergio skulle kunna kosta ungefär tre miljoner euro, cirka 28 miljoner kronor. Hur kan den kosta så mycket mer än de 2 miljoner kronor bilen den bygger på? Jo, Pininfarina vill nämligen ha 23 miljoner för karossen.

Vid leverans, som väntas ske under kommande år till kunder i Europa, USA och Asien, kommer troligen Sergio ha utrustats med en vindruta så köparna inte behöver ha en hjälm på huvudet. Kör man en Sergio vill man så klart synas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!