110713-ingen-stratos

Ferrari stoppar nya Lancia Stratos

Ferrari har satt ner foten mot Pininfarina och vägrar tillåta designfirman bygga om Ferraris modeller F360 och F430 till att bli nya Lancia Stratos.

Den nya tolkningen av Lancia Stratos skulle ha börjat byggas av Pininfarina. För att göra detta behövde kunden lämna in en donationsbil, förslagsvis en Ferrari F430 eller F360. Efter det var tanken att Pininfarina mot rimlig peng skulle korta chassit och piffa till motor och kaross så att Ferrari-Lancian får 540 hästkrafter och Stratos-kostym. 

Nu sätter Ferrari ner foten mot Pininfarina och vägrar låta designfirman bygga om deras gamla modeller. Sportbilstillverkaren har också uttryckligen förbjudit alla underleverantörer som vill fortsätta jobba ihop med Ferrari att bygga bilen. 

Stratos kommer nu ligga i malpåse tills ett annat företag som inte är beroende av Ferrari väljer att bygga bilen. Samtal pågår nu för att få till just det, menar far och son Stoschek som står bakom projektet.

Läs mer om nya Lancia Stratos i länkarna här nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!