Ferrari 458 Speciale

Ferrari utpressar kunder – handpenning kan brinna inne

Ferrari tvingar kunder som beställt en 458 Speciale att betala mer för bilarna för att inte bli av med både handpenning och bil.

Nuvarande Ferrari 458 Speciale kan bli den sista bilen med mittmonterad V8 utan turbo att rulla ut från fabriken i Maranello. Med andra ord kan modellen bli en eftertraktad samlarbil.

De som lagt sin beställning på ett exemplar av den eftertraktade modellen påstås nu uppmanas av Ferrari att lägga mer pengar på extrautrustning för att inte riskera att bli av med beställningen till en kund som är beredd att betala mer.

Alltså trots att handpenningen på cirka 230 000 kronor har lagts kan de förlora beställningen till en kund som beställer en bil med högre utrustningsnivå.

Visst, detta kan tyckas vara ett I-landsproblem, men de kunder som varit ute i god tid och beställt sin drömbil efter just de specifikationer de vill ha måste vara rätt så frustrerade. Vem vill tvingas betala ytterligare en förmögenhet för extrautrustning de inte vill ha?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!