110811-ferrari 458 spider

Ferrari visar 458 Spider i Frankfurt

Ännu är det inte officiellt, men mycket tyder på att vi kommer att får se den taklösa versionen av Ferrari 458 Italia på bilsalongen i Frankfurt i september. Och italienarna har flera andra nya modeller på gång!

Att Ferrari har varit i färd med att utveckla en taklös version av 458 Italia är något vi har haft på känn länge. Enligt de senaste ryktena i bilvärlden kommer bilen, döpt till 458 Spider att begå officiell premiär redan vid bilsalongen i Frankfurt nästa månad. 

Om du är en entusiast för tygtak finns dock risken att du kommer bli besviken av den nya modellen. Nästan lika ihärdiga rykten gör nämligen gällande att Ferrari har valt att ersätta tygtaket från utgående F430 mot ett fällbart hårt tak i någon form, kanske av samma modell som i redan har sett i specialversionen Superamerica 45, som vi kunde berätta om för några månader sedan.

Men den nya cabrioletmodellen av 458 är inte nog för den italienska sportbilstillverkaren. Enligt uppgifter som tidningen Automotive News Europe har kommit över ska nämligen åtskilliga andra projekt vara på gång bakom fabriksdörrarna i Maranello. Exempelvis finns en lättad nära-racing-version av 458 Italia, i samma anda som 360 Challenge Stradale och 430 Scuderia, med i planerna till 2013. Vad denna modell kommer att ha för tilläggsnamn är dock ännu oklart.

Redan till nästa år kan dock, förutsatt att uppgifterna stämmer, både en arvtagare till toppmodellen Ferrari Enzo och en ny/uppdaterad version av 599 GTB Fiorano vara på gång. Den sistnämnda, med internbeteckningen F152, förutspås då dra nytta av samma direktinsprutade V12-motor som sitter i Ferrari FF.

Utöver detta hävdas också Ferrari California få ett facelift till 2013 och hela 458-serien ett facelift till 2014. Stämmer denna mängd av rykte och obekrädtade uppgifter lär alltså framtiden bli spännande om du är Ferrari-frälst.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!