100316-ferrari abu dhabi

Ferrari World Abu Dhabi – första bilderna på bergochdalbanan

Här har du den första bilden och informationen om vad som kommer att bli världens häftigaste bergochdalbanor – åtminstone för Ferrari-frälsta. Vad sägs om att sitta i en F1-bil och skjutas upp mot himlavalvet i 200 km/h?

När det byggs i Abu Dhabi (samma gäller i Dubai) finns det bara ett motto – att bygga det största, häftigaste och även gärna det snabbaste. Detta gäller så klart också för den nöjespark som det har byggts på i drygt två år och som öppnar senare i år. Stället heter Ferrari World Abu Dhabi, ett ställe för alla bergochdalbane- och Ferrari-frälsta att vallfärda till.

Ett 20-tal åkattraktioner kommer att stå redo att ta emot tusentals människorna när portarna öppnar till världens största nöjespark inomhus. Ja, du läste rätt. Parken är byggd under tak (på grund av värmen) som mäter otroliga 200 000 kvadratmeter till ytan. Bara Ferrari-logotypen på taket mäter 60 gånger 40 meter. Det gör den – inte helt oväntat – till världens största Ferrari-logga.

De två häftigaste och med iögonfallande attraktionerna löper dock på utsidan, bara ett stenkast från Formel 1-banan där årets VM avgörs i mitten av november. Dessa två är så klart Ferrari-bergochdalbanorna.

Båda bergochdalbanorna påbörjas och avslutas inomhus, men färden går som sagt ute i det fria. Den ena bergochdalbanan kallas F1-banan (den som syns i videoklippet nedan). Vågar man sig på att åka den får man sitt livs tur i en röd Ferrari F1-bil. Från start skjuts man iväg lika snabbt som i en Formel 1-bil och G-krafterna ska vara motsvarande de som Alonso och Massa känner när de sitter i de röda bilarna på F1-banorna. När man skjutits upp genom taket tas man upp på svindlande höjder, närmare bestämt 62 meter. Hur lång tid turen pågår är okänt men däremot har toppfarten avslöjats – drygt 200 km/h.

Den andra bergochdalbanan är den som kallas GT (bilden ovan). I den tar man plats i en 2+2-sitsig (!) Ferrari F430 Spider (varför inte en 458 Italia? Det kommer kanske) som lär bjuda på en sjuhelsickes tur även den. Det roliga med GT-banan är att två spår löper parallellt vilket gör att två ”vagnar” (F430-bilar) kör bredvid varandra som på ett race.

Snacka om att slå på stort! Men älskar man bergochdalbanor och är svag för Ferrari lär detta bli det nya meckat framför Maranello och Fiorano.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!