Fest hos McLaren – nu har de byggt tio tusen bilar

Superbilstillverkaren McLaren Automotive har byggt sin tiotusende bil, fem år efter återgången till gatbilstillverkning.

Det går bra för engelska McLaren. Fem år efter att märket återigen började tillverka gatbilar år 2011 har de nu byggt sin tiotusende bil. Det är en riktig milstolpe för märket, som nåddes mindre än två år efter att tillverkningen passerat fem tusen bilar.

Bil nummer tio tusen är en grå McLaren 570S, en modell ur märkets "Sports Series", den minst extrema av tre bilkategorier. Passande, eftersom en stor del av framgångarna tillskrivs de mindre extrema, mindre dyra bilarna.

Innan 2011, när MP4-12C lanserades, hade McLaren bara tillverkat en modell i begränsad upplaga, superbilen F1. I år räknar de med att sälja tre tusen bilar, nästan dubbelt så mycket som förra året. 90 procent av alla bilar exporteras till länder utanför England.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!