Foto: Illustration: OmniAuto.it

Fiat 124 Spider blir Abarth 124 Spider

Fiat har precis visat upp nya 124 Spider som spinner vidare på ett klassiskt recept. Nu får vi reda på att det även kommer en mer temperamentsfull Abarth-version.

Det var i förra veckan som Fiat drog skynket av 124 Spider, en Mazda MX-5-baserad roadster som tar vid där Barchetta en gång avslutade samtidigt som den för vidare arvet efter originalet från 1960-talet med samma namn – Fiat 124 (Sport) Spider.

Många kanske ryggade tillbaka när de såg effekten i nya 124 Spider. 140 hästkrafter gör ju inte alla glada. Men enligt uppgifter i bland annat italiensk media så är det starkare saker på gång. Fiat har nämligen planer på att göra en Abarth-version av bilen – Abarth 124 Spider. Enligt uppgift ska den få över 200 hästkrafter. Ingen jättehög siffra men i kombination med låg vikt och skarpt chassi lär det bli en bil som serverar en stor portion körglädje.

Originalet.

Förutom mer effekt ut den turbomatade 1,4-litersmaskinen kommer Abarth-versionen att ha huv och baklucka i mattsvart lack för att efterlikna Fiat Abarth 124 Stradale.

Det sägs också att Abarth 124 Spider ska tävla i WRC, världsmästerskapet i rally, från och med 2017. I så fall följer den i exakt samma hjulspår som sin föregångare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!