080923-fiat-500-abarth-ss

Fiat 500 Abarth Esseesse avslöjad

På Parissalongen, som drar igång om tiotalet dagar, ska Fiat visa upp den vässade versionen av nya 500 Abarth – Esseesse. Men redan nu kan vi visa er de första officiella bilderna på bilen sedan italienska autoblog.it kommit över dem.

Det har redan gått ett drygt halvår sedan Fiat 500 Abarth blev officiell. Med sina 135 hästar under huven blev antagligen en hel drös Fiat-människor en aning besvikna. De hade väntat sig lite mer effekt för att kunna matcha en av de värsta konkurrenterna – Mini Cooper S med 175 hästkrafter.

Men nu är det en hetare Abarth-version på gång som ska få alla mungipor att peka uppåt igen. Det är italienska autoblog.it som ramlat över ett gäng officiella bilder på SS-modellen av Fiat 500 Abarth, eller Esseesse som den numera betecknas. Tyvärr saknas det officiella fakta om bilen men bilen tros få runt 170 hästkrafter, alltså aningen mer än den limiterade 500 Abarth Opening Edition (160 hk) som bara finns i 100 exemplar. Motorn är densamma som i vanliga 500 Abarth, det vill säga en T-Jet bensinmotor på 1,4 liter med assist från en turbo. I övrigt ser man inte speciellt stora skillnader mellan vanliga Abarth-versionen och Esseesse-versionen. De största skillnaderna exteriört är en ny uppsättning fälgar och racigt rödvit-rutigt tak.

Fiat 500 Abarth Esseesse visas upp på bilsalongen i Paris nästa månad.

En ännu vassare variant finns av 500 Abarth, nämligen Asetto Corse med 200 hästkrafter. Dock är det inte många som får njuta av den här lilla banracern eftersom endast 49 exemplar finns tillgängliga.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!