110315-500 coupe zagato

Fiat 500 Coupé Zagato ska tillverkas

4 av 5 teknikensvarld.se-besökare gillade var de såg när vi visade bilder på Fiat 500 Coupé Zagato som ställdes ut i Genève till och med förra veckan. Nu visar det sig att Fiat-chefen Marchionne har gett modellversionen grönt ljus.

En coupéversion av Fiat 500 med italienska designfirman Zagato som avsändare? Uppenbarligen gillas idén, inte bara av er läsare, utan också av Fiat-ledningen eftersom Fiat-chefen Sergio Marchionne nu har gett modellversionen grönt ljus för produktion.

Klartecknet gav han under ett besök i Fiats fabrik i mexikanska Toluca (där 500 tillverkas parallellt med fabriken i Polen). Han berättade lite om framtiden för fabriken och då halkade han in på Zagato-coupén. Enligt spanska autoblog.com ska Marchionne ha sagt att Fiat 500 Coupé Zagato ska tillverkas i Europa i begränsad upplaga och att det inte dröjer allt för länge innan den lanseras.

Fiat 500 Zagato Coupé ställdes ut på Genèvesalongen nyligen. Där var den utrustad med Twinair-motorn på 0,9 liter som i normala fall ger 105 hästkrafter men som i utställningsbilen gav 150 hästkrafter. Förhoppningsvis är det en motor som lär hänga med till produktion. Om inte kan vi förvänta oss originaleffekten på 105 hästkrafter.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!