Fiat 500L Living – nya familjedrömmen?

Fiat 500 är inte direkt känd för att vara en rymlig bil ämnad för flerbarnsfamiljen. Den bilden hoppas Fiat ändra på med nya kluriga 500L Living.

2007 premiärvisades den senaste generationen Fiat 500, lagom till sexårskalaset presenteras den största 500-modellen hittills. Med tilläggsnamnet Living förses "citybilen" med sju sittplatser och utrymmen som ingen tidigare trodde var möjligt i en Fiat 500.

Fiat kallar 500L Living för en MPW, W är faktiskt ingen felskrivning från övertecknad utan står för Magic Purpose Wagon. Fiat påstår att den har alla fördelar som en vanlig MPV men dessutom kombinerar smidigheten hos en citybil med komforten hos en mellanklassbil.

Trots den något begränsade längden på 4,35 meter, nästan en halvmeter kortare än folkhemsfavoriten V70, kan du som tillval få sju sittplatser fördelat på tre rader, där den sista är av nödkaraktär. Lastvolymen uppges till 638 liter.

Till en början erbjuds fyra motoralternativ. Instegsmodellen utrustas med Fiats välkända 1,4 16v på 95 hästar, nästa steg är en överladdad TwinAir-snurra på 105 kusar. (Samma som i nyligen uppdaterade Alfa Romeo MiTo). På dieselsidan hittar vi två MultiJet II-maskiner på 85 respektive 105 hästkrafter. 

Om man bryr sig mindre om vad som döljer sig under huven kan man istället ägna tiden åt att välja på någon av de 282 kombinationer som finns när det gäller interiör- och exteriörfärger. Fiat 500L Living går att beställa från och med nästa månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!