Foto: unknown

Fiat 500L Living och 500L Trekking – tre snabba från provkörningen

Erik Wedberg har tagit direktkärran till Milano för att provköra nykomlingarna Fiat 500L Living och 500L Trekking. Namnen lovar stort, men kan en Fiat 500 verkligen rymma sju och klättra över berg?

Har jag rätt om jag gissar att det är varmt i Milano så här års?

– Det har du. Omkring 30 grader och stekande sol närmare bestämt.

 Hur är det nu då, har Fiat byggt bilar som lever upp till sina namn?

– Både ja och nej. 500L Living och 500L Trekking är båda vidareutvecklingar av vanliga 500L som inte har något som helst med lilla 500 att göra, bortsett från designen och namnet då. Living är 20 centimeter längre bakom bakhjulen och kan extrautrustas med en tredje sätesrad där det är olidligt trångt för mig men godkänt för små barn. Utan sista sätesraden blir bagageutrymmet stort.

 Och 500L Trekking, är den en bergsbestigare?

– Inte alls, fyrhjulsdrift finns inte ens som tillval och markfrigången är låga 14,5 centimeter. Däremot finns ett lite mer avancerat antispinnsystem som kallas Traction+ och det räcker nog för de allra flesta men dessvärre ser Fiat ut att göra en riktig miss med Trekking-versionen som kan få svenska köpare att dra öronen åt sig, mer om det i provkörningsrapporten som kommer i papperstidningen.

 Teknikens Värld nummer 18/2013 är det som gäller om du vill läsa mer om Fiat 500 i Living- och Trekking-utförande. Som prenumerant kommer du åt den före alla andra och får den direkt hem i brevlådan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!