Fiat 500L Vans Concept – sneakersversionen

Bilar och sneakers är kanske inte den mest självklara kombinationen – tills nu. Fiat har nämligen slagit sina påsar ihop med skotillverkaren Vans. Resultatet är 500L Vans Concept. Här är bilder och fakta.

Sneakerstillverkaren Vans, vars produkter snarast är synonyma med skate- och surfmode, är kanske inte det första du förknippar med bilindustrin. Icke desto mindre har nu Vans, tillsammans med Fiat, försökt sig på en produkt som har fyra runda sulor i stället för två platta – så att säga.

Fiat 500L Vans Concept har en hel del förändringar jämfört med en vanlig 500L. Det första som ses är grillen, som försetts med fyra runda LED-ringar för belysning. Imitation av tuffa extraljus, skulle man kunna se det som. Eller en modern tappning av sådana. Nedanför finns två ytterligare dimljus – och strålkastaranläggningen kan säkerligen hålla liv i strandlivet långt efter mörkrets inbrott efter en dag av vindsurfning.

Förutom den utökade belysningen märks lackeringen, gjord i tre olika delar, med taket i skomärkets välkända schackmönster. Även interiört är prägeln tydlig, med en instrumentpanel vars mönster är gjort av klistermärken från Vans. Under skalet är förändringarna obefintliga – 160 hästar, 1,4 liter, fyra cylindrar och sex växlar.

Premiären skedde gångna helgen på, förstås, US Open i vindsurfning, i Huntington Beach i Kalifornien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!