070302_fiatabarth

Fiat återupplivar Abarth!

Abarth är synonymt med sportiga Fiat-modeller. Nu presenteras Grande Punto i Abarth-utförande med upp till 180 hästkrafter.

Fiat Grande Punto i S2000-utförande för rally var mycket framgångsrik under förra årets tävlingar i Italien och på EM-nivå. Nu har en helt ny version utvecklats och i samband med presentationen debuterar en sportversion av Grande Punto för oss ”vanliga” bilister.  

Den konceptbil som nu ska visas upp i Genève är i det närmaste produktionsklar. Motorn är på 1,4 liter och utvecklar med hjälp av en turbo 155 hästkrafter (förutsätter 98-oktaning bensin) vid 5 500 r/min. Inte imponerad? En trimningssats som höjer effekten till hela 180 hästkrafter kommer också att erbjudas.

Vridmomentet uppges till 206 Nm vid 2 000 r/min, men aktiveras Sport-läget blir siffran 230 Nm vid 3 000 r/min. Fiat Grande Punto Abarth är skodd med 17-tumshjul med däck i dimensionen 215/45 och kraften når framhjulen via en sexväxlad manuell låda. 

Bilen börjar att säljas i september, priset är ännu inte klart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!