071210-fiat-ferrari-krasch

Fiat-chef kraschade sin Ferrari

En fredag förra månaden var Sergio Marchionne, Fiats högste chef, på resa i Schweiz med sin Ferrari 599 GTB. Bilfärden slutade abrupt när de tolv cylindrarna trycktes upp mot bilen framför.

På motorvägen A1 nära staden Basel i Schweiz råkade Fiat-chefen Sergio Marchionne ut för en olycka som lyckligtvis ser värre ut än vad den egentligen var. Han körde sin Ferrari 599 GTB, värd drygt 2,2 miljoner kronor, rakt upp i baken på en Renault som saktade in kraftigt på motorvägen. Olyckan gick inte att undvika trots kraftig inbromsning av den italienske chefen. Turligt nog kunde båda förarna kliva ur sina bilar oskadda.

Schweizisk media rapporterade att Sergio Marchionne hade kört i cirka 100 km/h och att den fantastiska bilen inte stannade förrän den hade plöjt en bit längs med motorvägens skyddsräcke. Det är väl inte direkt svårt att gissa att bilen nu hamnar på skroten medan Sergio Marchionne plockar ut en ny hingst från Maranello.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr