071107-fiat-croma-2008

Fiat Croma får snygg ansiktslyftning inför modellår 2008

Fiat Croma med nuvarande utseende debuterade på Genèvesalongen 2005. Inför nästa år är det dags för en ansiktslyftning av bilen för att bättre passa in i Fiats nya designspråk.

Den är inte så värst vanlig på våra svenska vägar, Fiats stora kombi Croma. Det kan dock förändras i och med ansiktslyftningen som bilen genomgår inför modellår 2008. Snyggare front, som bättre samspelar med bland annat Fiat Bravo, tillsammans med att Croma tidigare fick fem stjärnor i Euro NCAP kan borga för bättre försäljningssiffror i Sverige.

Nya Fiat Croma, eller Nouva Croma som italienarna kallar sitt flaggskepp, är enligt dem själva en av de rymligaste kombibilarna i sitt segment med sina 478 centimeter i längd och 270 centimeter mellan hjulaxlarna. Italienarna har siktet inställt på europeiska familjer som består av unga föräldrar med barn som är ute efter utrymme, pålitlighet och säkerhet i kombination med ett överkomligt pris.

Fiat Style Centre har tagit fram en mer dynamisk front med nya strålkastare, kromad grill i ny skepnad tillsammans med nytt nedre luftintag i frontspoilern som ramas in av större dimljus.

Stötfångaren bak har helt nytt utseende som tillsammans med ny takvinge och sidokjolar ska ge bilen ett sportigare utseende.

Inuti bilen finns också en del nyheter som nya material i bland annat läder, ny ratt och nya mer eleganta instrument. Ett nytt infotainmentsystem med dvd och navigator kallat Blue&Me finns också.

Motorerna är två bensinare och tre multijetdieslar. Minsta maskinen är bensinmotorn på 1,8 liter med 140 hästkrafter medan största är turbodieseln på 2,4 liter med 200 hästkrafter. Till motorerna finns ett antal växellådsalternativ, bland annat fem- och sexväxlade manuella lådor samt sekventiella och automatiska växellådor.

Nya Fiat Croma gör sin debut på bilsalongen i italienska Bologna nästa månad.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!