060829_fiat

Fiat Doblò Skåp blir miljövänlig

Nu ska våra hantverkare bli miljövänliga. Det tycker i alla fall Fiat som tar in transportbilen Doblò Skåp Natural Power som kan köras på bensin, naturgas och biogas.

Fiat har ett bra tag sysslat med biogas och naturgas och det har gått ganska bra också. 2005 utsåg föreningen Gröna Billister Fiat Punto Biopower till Årets Miljöbästa Bil och det är en sådan motor som sitter i Doblò.

Doblò Skåp är en av Fiats bäst säljande transportbilar. Sedan introduktionen 2001 har den sålts i över 310 000 exemplar. Förra året kom en uppdaterad version som också valdes till ”International Van of the year”.

Fiat Doblò Skåps lastutrymme är 167,5 cm långt, 147 cm brett och 130,5 cm högt. Maxlasten är 625 kg.

Tidigare har bensin- och dieselmotoralternativ funnits i Sverige. De finns kvar men får tillskott av den fyrcylindriga Natural Power-motorn. Den är på 1,6-liter och ger 103 hk när den körs på bensin och 92 hk med gasdrift. Vridmomenten är 145 respektive 130 Nm.

Fiat Doblò Skåp Natural Power är ett vettigt alternativ för de yrkesförare som kör mycket. Priset börjar på 167 000 kronor exklusive moms. De första bilarna beräknas nå Sverige i slutet av november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!