090609-fiat-saab-opel

Fiat fortfarande intresserade av Opel – Saab helt ointressant

Fiats vd Sergio Marchionne har inte gett upp kampen om Opel. Marchionne säger sig fortfarande vara intresserad av att ta över Opel och än är budgivningen inte helt avslutad. Svenska Saab är däremot helt ointressant för italienaren.

 Fiat har minimalt intresse för ett Saab utan Opel. Enligt Fiats vd Sergio Marchionne har Saab inte förmåga att stå på egna ben. Enligt Marchionne är Saabs verksamhet för starkt sammankopplad med Opel för att det ska vara möjligt att driva Saab som ett självständigt företag. Därför säger sig Marchionne ha i princip noll intresse för den svenska biltillverkaren.

Trots att både den tyska regeringen och General Motors har valt Magna och dess ryska partners som den vinnande budgivaren i kampen om Opel har Marchionne inte gett upp. I samband med ett event i Turin i helgen sa Marchionne till reportrar att intresset för Opel fortfarande finns och att Opel-affären formellt sett inte är avslutad ännu. Den tyska regeringen har tidigare klargjort att Fiat och de andra budgivarna fortfarande har en chans om de bara förbättrar sina bud.

Det återstår alltså att se om Marchionne har ett sista ess i rockärmen eller inte. Kanske gör han en stark slutspurt och slänger in ett sockrat bud på Opel. Det skulle i så fall bli mycket intressant att se vad som händer med Saab, om den svenska tillverkaren plötsligt blir intressant för italienarna igen.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!