070828-jaguar-xf

Fiat gillar Jaguar

Fiat är väldigt sugna på att ta del av Jaguars drivlinor och bakhjulsdrivna plattformar. Fiat vill använda tekniken till kommande Alfa Romeo 169, som då skulle bli utöver det vanliga, säger Fiats vd Sergio Marchionne.

För sex månader sedan övervägde Fiat att köpa Jaguar och Land Rover som var till salu redan då. Ganska snart insåg dock ledningen att företaget inte skulle klara av att ta hand om de två britterna samtidigt som man hade fullt upp med att modernisera de egna märkena. Enligt Fiats dynamiske vd är man ändå intresserade av att samarbeta med Jaguars och Land Rovers nya ägare, som enligt de senaste uppgifterna ser ut att bli Tata.

Ett avtal mellan Fiat och de nya ägarna skulle kunna vara nyckeln till en riktigt intressant Alfa Romeo 169. Enligt Marchionne har de designen klar för sig, de skulle även kunna förse bilen med längsmonterad motor och bakhjulsdrift på egen hand, utan Jaguars hjälp. Men för att projektet ska bli mer kostnadseffektivt vill man hellre köpa in ett färdigt paket från en konkurrent. Fiat uppges föra samtal med flera olika tillverkare, ett slutgiltigt besked väntas komma i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr