Fiat presenterar sedanen Aegea

Fiat visar upp en ny sedan på bilsalongen i Istanbul. Aegea ska konkurrera med Dacia Logan och Skoda Rapid.

Nyligen presenterade sedanen Aegea ska ersätta nuvarande Linea som funnits på marknaden sedan 2007. Likt Linea kommer Aegea vara en så kallad världsbil som främst riktar sig till utvecklingsländer, således kommer det inte att säljas i Sverige.

Fiat Linea.

Aegea har jämfört med föregångaren mjukare linjer och kommer framförallt rikta in sig på konkurrenter som budgetbilarna Dacia Logan och Skoda Rapid. Aegea mäter 450 centimeter på längden, 178 på bredden och har en hjulbas på 264 centimeter. Enligt Fiat rymmer bagageutrymmet upp till 510 liter.

I kupén som erbjuder sittplats för fem personer ryms även infotainmentsystem med en femtumsskärm och bilen kan extrautrustas med backkamera.

Motoralternativen är två bensinare och två dieselmotorer med effekt på mellan 95 och 120 hästkrafter, både manuell- och automatlåda erbjuds och enligt Fiat ska den snålaste motorn ha en snittförbrukning på under 0,4 liter per mil.

Fiat Aegea kommer att börja säljas i Turkiet under november.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!