Foto: MAXSAROTTO

Fiat vill bygga 500X Abarth

Nya Fiat 500X är inte bara ett välkommet tillskott till Fiats modellutbud, det verkar som att även de sportiga italienarna på Abarth har suktat efter en fyrhjulsdriven modell. Fiat 500X Abarth är snart här.

Sedan Fiat Punto Abarth försvann har Fiats prestandamärke Abarth endast haft de små 500-bilarna att sätta lite extra fart i. Av okänd anledning har Fiat-ledningen inte gett grönt ljus till Abarth-versioner av Panda eller 500L. Med nya småsuven 500X ser det doc ut att bli andra puckar.

Fiat-designern Roberto Giolti säger till caradvice.com.au att 500X är en perfekt grund för en ny Abarth-modell. Och nog ligger det något i det uttalandet. Med fyrhjulsdrift och förhållandevis långt axelavstånd kan en 500X Abarth bli den mest körbara och snabbaste bilen i Fiats modellprogram och en seriös utmanare till Mini Countryman JCW och Nissan Juke Nismo. Än så länge har vi dock inte hört något uttalande från Jeep om en SRT-version av Renegade

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!