070725-fiat-rekordvinst

Fiat visar upp rekordvinst

Fiat har verkligen vänt på skutan. Under de första sex månaderna av 2007 steg den italienska biltillverkarens försäljning med tolv procent.

Jämfört med samma period föregående år har Fiat-koncernens vinst nästan fördubblats till 5,8 miljarder kronor. Fiats personbilsgrupp består av Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari och Maserati. Dessa tillsammans ökade omsättningen med knappt tolv procent till 131 miljarder kronor. Över 1,1 miljoner bilar såldes under perioden januari till juni vilket är en ökning med tolv procent. Detta trots försäljningsnedgångar på ett flertal västeuropeiska marknader.

Inom personbilsgruppen kan Maserati sträcka på sig extra mycket. För första gången på 17 år så går bilmärket inte back. Under årets första sex månader gick företaget plus minus noll varav under de tre sista av dessa gick de plus. Som jämförelse kan man ta första halvåret 2006 då Maserati gick back med 240 miljoner kronor.

Fiats positiva siffror väntas växa ytterligare i och med introduktionen av den väl mottagna Fiat 500.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!