Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Fick inte köpa Mercedes - chefen orolig för export till talibanerna

En man i New Jersey i USA stämmer en Mercedes-återförsäljare efter att ha blivit nekad att köpa en Mercedes GLS. Återförsäljarens chef var nämligen orolig över att mannen skulle exportera bilen till talibanerna.

Surjeet Bassi kommer ursprungligen från Indien men bor nu i USA. Han stämmer nu Prestige Motors i New Jersey på nästan 11 miljoner kronor efter att chefen på företaget nekat till att sälja honom en Mercedes GLS

Bassi hade kommit fram till en överenskommelse med en säljare som gick ut på att han skulle byta sin Mercedes ML mot en ny GLS500. Han skulle dessutom betala mellanskillnaden. Strax därefter blev han inkallad till chefens kontor där han fick förklarat för sig att han inte skulle få köpa bilen. 

Chefen menade att Bassi kom från ett kvarter där många exporter till talibanerna förekom, och att han därför inte kunde sälja bilen till honom. Även efter att Bassi sagt att han kunde skriva på ett dokument som sa att han inte fick exportera bilen nekade chefen honom bilen.

Bassis advokat yrkar på att detta var ett fall av rasdiskriminering och ingenting annat.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!