FILM: Arg bilist skjuter sönder fartkamera

Det tippade över för en bilist i Santa Fe i New Mexico i USA när han fick syn på polisens mobila fartkamera. Se filmen här.

I Sverige har debatten om fartkameror fortgått bland bilisterna. Förespråkarna hävdar att hastigheterna sänks och att man ändå inte ska överskrida de fastställda hastighetsgränserna, medan det på andra sidan hävdas att kamerorna tvärtom utgör en trafikfara när föraren tvingas tänka på annat än själva körningen.

 En som tagit debatten till en helt ny nivå är en herre från delstaten New Mexico som, iklädd nattskjorta och pistol, gick lös på Santa Fe-polisens mobila fartkamera. Händelsen har väckt reaktioner i kommentarfältet på hemsidan Youtube, där en del förkastar det livsfarliga beteendet medan andra hyllar mannen som en amerikansk patriot som sätter ner foten mot statens trakasserier.

 Vad som föranledde mannen att sätta kulorna i den mobila fartkameran framgår dock inte, eller vad den rättsliga påföljden för hans handlingar blev.

 En liknande, och inte fullt lika livsfarlig incident inträffade för några år sedan på sträckan Boden-Luleå. Polisen förbryllades då av förstörda fartkameror där vandalerna målat på vad som såg ut som godtyckligt valda bokstäver i sprejfärg på kamerorna. När man satte samman bokstäverna märkte man dock ett budskap i texten –”Gunder är söt” – en hälsning till den dåvarande lokale polischefen Gunder Eriksson.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!