FILM: Därför hör alkohol och droger inte ihop med bilkörning!

Att alkohol och droger inte hör till bilkörning är ett mantra vi indoktrinerats med från barnsben. Trots det är det inte alla som förstått innebörden av det. Då kan det gå så här illa och dramatiskt.

Filmen nedan som du snart ska beskåda kommer från en övervakningskamera i den amerikanska småstaden Wellesley i Massachusetts. Det hela utspelade sig för sex dagar sedan när en 56-årig akutläkare, kraftigt påverkad av alkohol och droger, skulle köra ut från parkeringen till en mataffär.

 Hon lade i backen på sin suv och körde mot ett staket några gånger innan hon trampade gasen i botten varav bilen stack iväg, upp på en stolpe och flög iväg som en kanonkula.

 Det hela ser väldigt dramatiskt ut men som tur är var det inga större skador förutom bilen hon körde in i vars förare, en 78-årig man, fick två brutna revben.

 Läkaren, som för tre år sedan utnämndes till årets läkare, berättar att hon kämpade med att hantera en sjuk mamma och därför dränkte sig med alkohol och droger.

 Hon arresterades av polisen med släpptes i väntan på åtal. Hon har även stängts av från sitt arbete på sjukhuset tills dess att utredningen är färdig.

 Vad gör du om du ser en bekant eller någon i din närhet sätta sig berusad eller drogpåverkad bakom ratten? Svara med en kommentar nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr