FILM: Norsk lastbilsbärgning går snett

Att bärga lastbilar är en farlig verksamhet. Redan från början. Att bärga lastbilar på snöiga norska bergsvägar är ännu farligare. Det visar denna film med all önskvärd tydlighet.

Filmen dök upp på Internet på första april, men det är inte ett aprilskämt. För en gångs skull i världen av spektakulära filmklipp så kommer inte detta klipp från Ryssland, utan från vårt grannland i väster – Norge.

Det är en snöig bergsväg som bärgningen sker på, och som vi kan se går inte allt som planerat. Tvärtom. Bärgningsbilen som drar den stora lastbilen råkar komma snett, vilket gör att det bärgade fordonet hamnar ännu mer snett – och välter ner för sidan av berget. Ett fall på 60 meter!

Bärgningsbilsföraren lyckas hinna ut precis innan katastrofen är ett faktum, och ska ha klarat sig oskadd, medan föraren av lastbilen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadorna ska dock inte vara livshotande. 

Se filmen här nedan.

Se fler bilder och läs mer om olyckan hos norska Verldens Gang.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!