FILM: Rattfull äventyrar andras liv – krockar med träd

Man räknar med att 20000 rattfulla kör på de svenska vägarna varje dag. Här har vi ett exempel på hur det kan se ut när en rattfull äventyras andra bilisters liv.

Det finns många som inte har förstånd nog att låta bli att sätta sig bakom ratten på en bil trots att de har alkohol i blodet. Man brukar säga att omkring 20000 rattfulla ger sig ut på de svenska vägarna varje dag. En chockerande siffra.

 I filmen nedan ser vi en rattfull i Nordamerika som under en lång färd riskerar livet på många andra bilister. Passageraren i bakomvarande bil filmade en stor del av den vingliga färden som på något turligt sätt inte slutade med en krock med en annan bil.

 Ju längre filmen lider desto vingligare blir färden och till sist slutar det hela mot ett stort träd.

 Vad ska du göra om du ser något liknande när du är ute och kör? Du ska genast ringa 112 så att polisen kan komma ut och stoppa den rattfulle – förhoppningsvis innan något hemskt händer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!