Finalisterna i Årets Bil 2017 utsedda – Volvo S90/V90 är med

Nu har Car of the Year-juryn utsett sju bilar som utgör finalfältet där endast en kan vinna. Vilken som vinner får vi reda på i mars nästa år. Blir det Volvo tro?

Det är den tiden på året då finalisterna till Årets Bil i Europa annonseras. Årgång 2017 av ”tävlingen” bjuder på sju finalister som har plockats ut bland 30 bilar av en 58 män och kvinnor stark jury.

Finalfältet ser ut som följer:

Alfa Romeo Giulia

Citroën C3

Mercedes E-klass

Nissan Micra

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo S90/V90

Oftast är det de lite mindre bilmodellerna som brukar kamma hem segern i europeiska varianten av årets bil. Ibland sker undantag, exempelvis Volkswagen Passat 2015 och Opel Insignia 2009, vilket kan ge både Volvo S90/V90 och Mercedes E-klass en viss gnutta av hopp. Förra året vann Opel Astra så det är ju dags för något större igen, eller?

För bilarna i finalfältet är det kanske tur att Fiat, tävlingens mesta vinnare genom tiderna, inte är med.

Den 6 mars 2017 på bilsalongen i Genève utropas Årets Bil 2017. Ska Europa rösta som italienarna och låta Alfa Romeo Giulia vinna eller gör européerna som skottarna och faller för Volvo V90? När vi går ur vår vinterdvala får vi svaret.

Skulle Volvo inte lyckas i Europa har de med S90 chansen att plocka hem titeln i Nordamerika.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!