051129_finnkampen

Finland utmanar Sverige i motorfinnkamp!

Svenska bilsportförbundet avslöjade idag att de finländska motorstjärnorna utmanar sina svenska kollegor i en motorfinnkamp. Den ultimata motorutmaningen blir verklighet i sommar.

I förra veckan landade en DVD hos Svenska Bilsportförbundet i Stockholm. Skivan innehåller en utmaning från Kimi Räikkönen, Marcus Grönholm och de andra världsförarna: Möt oss i en Finnkamp i motorsport, eller är ni för fega?

De svenska förarna var inte sena att tacka ja och i sommar möts de i Stockholm. Både det svenska och det finska bilsportförbundet sänder sina absolut bästa förare. Förare som är och har varit mästare i Formel 1, World Rally Championship, DTM, BTCC, STCC och Rallycross EM. Aldrig tidigare har så många namnkunniga motorstjärnor varit samlade i Sverige för att göra upp om titeln Bästa förare och Bästa landslag, vilket borgar för en fest för alla rally och racingfans. De bästa svenska förarna i respektive grenar är tillfrågade och mycket positiva. 

Finnkampen Motor är ett årligt event som kommer att genomföras vartannat år i Sverige och vartannat år i Finland. 

Det är ännu oklart vilken typ av bilar som skall användas, men det blir riktiga bilar, inte go-kart. Arena är heller inte hundra spikat men ett hett alternativ är Solvalla. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!