080131-corvettedagen-juni

Fira Corvettedagen 30 juni

”National Corvette Day” kan komma att firas den 30 juni i USA. Ett företag som tillverkar Corvette-tillbehör ska lägga fram ett förslag till kongressen, anledningen är att man vill fira den första Corvettens tillkomst.

Mid America Motorsports säljer delar och alla möjliga tillbehör till alla Corvette-bilar och luftkylda Volkswagen-bilar som till exempel Bubblan. Uppenbarligen är Mid America Motorsports ett företag som är mycket stolt över de bilar de säljer delar till. 2001 startade företaget en förening vars uppgift var att förmå United States Post Office att göra ett officiellt Corvette-frimärke. Fyra år senare släpptes det första frimärket föreställande en vit Corvette av 1953-års modell.

Nu lägger företaget sin kraft på att göra den 30 juni till den nationella Corvettedagen, med anledning av dagen då den första Corvetten rullade av bandet 1953. Mid America Motorsports talesman Mark Merkel säger till Inside Line att Corvette är en populär del av Americana och en viktig del i både USA:s och bilismens historia. Mark Merkel tror att nu är rätt tid att införa Corvettedagen, med tanke på GM:s hundraårsjubileum.

Onekligen har en nations inhemska bilindustri ofta en speciell plats hos befolkningen. Det finns väl få företag i Sverige som väcker sådana känslor som Volvo och Saab. Den mest lämpliga motsvarigheten till en Corvettedag i Sverige kanske skulle vara herrgårdsvagnens dag.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!