Fisker Surf

Fisker Karma kombi blir Surf

Fisker Karma har inte kommit ut i bilhallarna förrän Fisker presenterar sin nya modell som man alltså kallar Surf.

Fisker Karma heter den modell som kommer ut på marknaden 2012 och innebär starten för den amerikanska biltillverkaren. Men redan ett år senare kommer Fisker släppa kombivarianten Surf som får samma motorer och samma 403 hästkrafter som Karma. Räckvidden sägs vara 483 kilometer. 80 av kilometrarna kan köras på ren eldrift, men sedan kickar bensinmotorn i gång och laddar batterierna.

 Nya Fisker Surfs design hintar åt Ferrari FF men är med sina fyra dörrar inte per definition en shooting brake. Annars är just fyrdörrars shooting brake ett passande epitet till Fiskers kombi som har GT-liknande linjer och med en 0-100-tid på 5,9 sekunder är även prestanda i sportbilsklassen. Har man Surf inställd i Stealth mode som Fiskers ekonomiläge heter, tar accelerationen till 100 två sekunder längre. 

 Än är Surf bara ett koncept men Fisker har planer på att utveckla den tills den blir produktionsklar. Tillverkningen är inplanerad till 2013 jäms med Fisker Karma, som även den ska skruvas i hop i Valmets fabrik i Finland. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!