090105-fisker-karma-s

Fisker Karma S – plug in-hybriden tappar taket

När Detroit-salongen öppnar nästa vecka är det inte bara en produktionsklar Karma som kommer att stå i Fiskers monter. Fyradörrarssedanen Karma får sällskap av en hittills okänd bil – Karma S.

Fisker höjer temperaturen inför den stora bilsalongen i Detroit nästa vecka. Att plug in-hybriden Karma för första gången ska visas i produktionsfärdigt utförande har varit känt sedan en tid. Nu överraskar Fisker med att ge oss en smygtitt på en cabrioletversion av Karma. Det är inte mycket vi får veta om bilen, inte mycket mer än att den ska heta Karma S, där ”S” står för Sunset.

Karma S kommer med allra största sannolikhet att baseras på sitt takförsedda syskon. Vilket utförandet blir är däremot svårt att säga. Fisker Karma är en fyrsitsig sedan, och ingen liten sådan. Totallängden är 497 centimeter. Det kan alltså bli tal om en mycket stor cabriolet. Fisker låter meddela att konstruktionen i stort sett kommer att vara oförändrad och drivlinan ska vara identisk i de två bilarna. De lovar dessutom att den ser fenomenal ut. De vill däremot inte avslöja något om vilken takkonstruktion bilen får. Blir det en renodlad cab, targa, eller kanske en plåtcab? Den enda ledtråden fås när man tittar noga på bilden. B-stolpen lyser med sin frånvaro.

Strax före jul presenterade Fisker officiella uppgifter om Karma. Vi fick därmed bekräftat att Karma blir den sportiga fyradörrars sedan vi hoppats på. Den huvudsakliga kraften kommer från två starka elmotorer som tillsammans ger 408 hästkrafter och 1 300 Nm i vridmoment. Toppfarten blir dryga 200 km/h och 0-100 km/h avverkas på 5,8 sekunder. Imponerande siffror för en bil som väger 2 070 kilo.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!