Toyota Prius generation 3 Foto: Teknikens Värld

Fjärde generationen Toyota Prius ett halvår försenad

Det har varit sagt att nästa generation av Toyotas hybridmodell Prius skulle lanseras nästa år. Men går du och väntar på den så får du vänta lite längre, uppgifter gör nämligen gällande att bilen är ett halvår försenad.

Tanken ska ha varit att Toyota skulle komma att visa sin nya Prius redan till våren 2015. Så ser det nu inte ut att bli. Källor inom företaget säger att bilen blir åtminstone sex månader försenad, och att premiärvisningen kanske inte sker förrän i december nästa år.

Enligt uttalande till branschtidningen Automotive News ska orsakerna till förseningen inte vara helt fastställda, men man tror att det fortfarande pågår ingenjörsarbete med att få hybriddrivlinan mer bränslesnål och effektiv. Den första produktionsklara prototypen ska, enligt uppgift i dagsläget ligga omkring fem månader bort, och från det tar det omkring ett år att förbereda verktyg och liknande till tillverkningen.

Trots förseningarna har dock vissa uppgifter kommit ut om den nya generationen Prius, i det att den ska bli betydligt lättare, och elmotorn kommer att bli både mindre och ha en högre termisk verkningsgrad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!