070905-audi-rs6-avant

Fler Audi RS i framtiden

Audis RS-modeller har alltid varit få till antalet och lanserats mot slutet av livstiden för den modell de baseras på. Från och med nu är det ändring på det. Modellerna ska bli fler, tillverkas i fler exemplar och lanseras tidigare.

Chefen för Audis prestandaavdelning Quattro GmbH, Werner Frowein, har nyligen offentliggjort sina planer för framtiden. Bland annat hoppas han att RS-modellerna ska komma inom två år efter standardversionens intåg på marknaden. Det sägs inte med vilken RS-modell det nya tidschemat börjar gälla. Troligtvis blir RS5 och TT-RS de första att göra tidig debut.

De nya RS-modellerna inkluderar förutom en dieseldrickande Q7 med V12-motor, även kommande R8-RS med V10-motor och tidigare nämnda TT-RS. Innan dessa ser dagens ljus kommer RS6 i sedanutförande och den helt nya RS5.

I Froweins plan ingår även att öka produktionen av bilar med RS-logga. I år spottas det ut 5 300 RS4 och 4 000 R8. Nästa år blir det en ökning till 6 300 RS4, 5 500 R8 och även 5 000 exemplar av RS6.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer