070213_mondeo

FLER BILDER: Nya Ford Mondeo!

I höstas visade Ford en mycket intressant Mondeo i konceptform på Parissalongen. Något senare fick vi se en annan - i stort sett färdig version - i den senaste Bondfilmen Casino Royale. Nu är den riktiga versionen av nya Ford Mondeo här.

Egentligen sker premiären för nya Ford Mondeo i natt klockan 00.01 men redan nu har några bilder läckt ut på Internet. Tyvärr kan vi bara visa de bilderna, fler utlovas.

Nya Ford Mondeo har förändrats ordentligt, framförallt designmässigt. Ford Europa beskriver den nya stilen som ”kinetic design” som kommer från grekiskans rörelse. Formen påminner på många sätt om koncernsyskonet Mazda 6 (där man också talar om ”rörelse” i sitt designspråk) samtidigt som detaljarbetet för tankarna till Ford S-Max.

Mondeo kommer i tre varianter som alla lanseras samtidigt: en fyrdörrarssedan, en femdörrarskombi och en femdörrars-halvkombi, precis som nuvarande utbud.

Motoralternativen blir fem totalt, två dieslar och tre bensinare med Volvos T5-motor på 220 hk som toppalternativet.

- Ford har länge fått beröm många starka sidor som köregenskaper och säkerhet, säger Steve Adams, chef för Stor- och lyxbilar på Ford Europa. Vi har tagit med oss alla starka sidor från förra Mondeon och skapat en ännu bättre modell på nästan alla områden, framförallt design och utförande, säger Adams.

Många nya finesser har installerats som till exempel ACC (adaptiv farthållare), hjälp för start i backe, Easyfuel (skydd mot fel bränsle vid tankning), fördröjd avstängning av belysning och en AUX-ingång i handsfacket där till exempel en MP3-spelare kan anslutas.

Nya Ford Mondeo visas upp för allmänhet och press på Genèvesalongen som startar den 6 mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!