070719-lexus-fler-hybrid

Fler Lexushybrider trots skeptism

Lexus har för närvarande tre olika hybridmodeller i sitt program. Enligt biltillverkaren själv så ska denna trio utökas med flera nya modeller inom snar framtid.

JD Power genomförde nyligen sin årliga undersökning om vilken typ av fordon amerikaner kan tänka sig att köpa som nästa bil. Förra året sa 57 procent av de tillfrågade att de kan tänka sig en hybridbil. I årets undersökning hade den siffran sjunkit till 50 procent. Däremot har fler amerikaner fått upp ögonen för dieselbilen – 23 procent skulle välja diesel i dag jämfört med endast tolv procent förra året. Om denna siffra kan appliceras globalt eller inte, är svårt att sia om.

Trots denna färska rapport så har Lexus chef, James H. Colon, sagt att Lexus inom snar framtid kommer att lansera fler hybridmodeller än de tre som de erbjuder spekulanterna i dag. I och med ett ökat hybridprogram hoppas Lexus kunna öka sin årliga försäljning med 100 000 bilar.

Lexus har sin tro på marknaden där det fortfarande finns förmögna bilförare som är angelägna om miljön och bilarnas miljöpåverkan. Därför framhäver biltillverkaren alla fördelar med deras nya Lexus LS 600h med V8-hybrid som sägs dra strax under litern per mil vid blandad körning. (Provkörning av LS 600h finns att läsa i senaste Teknikens Värld nummer 15/2007).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!