070511_elfin_jubileum

Fler som firar jämt i år

2007 förefaller vara ett år då många biltillverkare passar på att ha jubileum. Volvo, Saab, Ferrari och inte minst Elfin. Australiens mest framgångsrika sportvagnstillverkare med 29 mästerskap i olika divisioner fyller 50 jämt och firar med en exklusiv bil.

Elfin har en liten läcker sportbil som heter Streamliner. Det är denna som nu modifieras och kommer att säljas i fem exemplar, alla i "Cooper Gold" efter grundaren av företaget, racerföraren Garrie Cooper. Samtliga fem kommer att ha ett luftintag på motorhuven som ger plats för en kompressor bultat ovanpå den 5,7-liter stora V8-motorn. Men, det är bara en av bilarna som kommer att förses med överladdning! Detta exemplar förväntas nå 0-100 km/h på runt 3 sekunder. Effekten är nära 500 hästkrafter och vridmomentet 660 Nm. Konverteringen av motorn görs av Walkinshaw Performance, ägt av Tom Walkinshaw. Just det, samme Walkinshaw som en gång i tiden tävlade med Volvo 240 Turbo i standardvagns-EM. Walkinshaw äger sedan två månader en del av företaget Elfin och ett resultat av detta är att Elfins produkter kommer att exporteras till Europa. Tyvärr bara till England. Bilen tillverkas endast högerstyrd. Jubileumsmodellen skall visas på Melbourne Motor Show. Två av fem är redan sålda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!