Fler trafikdöda första halvåret

Antalet dödade i trafiken under första halvåret ökade gentemot i fjol. Till och med juni månad hade 126 personer omkommit, en ökning med 14 personer jämfört med förra året.

Vi berättade tidigare i veckan att bilkörningen i Sverige minskar. Både per bil och totalt. Fram tills helåret förra året gällde samma tendens för antalet dödade i trafiken, 2013 års siffra på 264 döda var den lägsta sedan andra världskriget.

Nu är dock trenden bruten – i alla fall om man ser på halvårsbasis (det är förstås ännu för tidigt att säga hur resterande del av innevarande år kommer att se ut). Under årets första fem månader hade 126 personer omkommit i trafikolyckor. Em ökning med 14 personer i jämförelse med samma period i fjol.

En av anledningarna ska, enligt uttalanden från Transportstyrelsen, vara att landet hade en mild vår, vilket gjorde att exempelvis motorcykelförare i större utsträckning tog sig ut på vägarna tidigare på året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!