051122_peugeot_1007

Flopp för 1007 tvingar Peugeot till nedskärningar

Peugeots stadsbilssatsning, 1007, har inte nåt den försäljning företaget väntat sig. Därför väljer företaget att sänka försäljnigsmålet, liksom konkurrenten Renaults stadsbil Modus.

Peugeots stadsbil skulle bli en ny fluga för folk som kör just stadsbil. Det var hela planen. Man har ju till och med byggt skjutdörrar för att man ska kunna ta sig ut smidigt när man parkerat trångt. Men försäljningen har inte varit i närheten av vad man väntat sig. Peugeot missade sitt mål på 130 000 tillverkade bilar per år grovt.

- Problemet med 1007 är främst priset, konstaterar en av Peugeots presstalesmän.

Den dåliga försälningen har nu lett till att Peugeot tvingas sänka produktionsmålet till 70 000 bilar per år. Och det kostar 550 människor jobbet samt tvingar ytterliggare 150 att flytta till andra Peugeotfabriker.

Samtidigt har konkurrenten Renault Modus tappat ännu mer. Produktionsmålet för Modus var 286 000 bilar per år men har nu sänkts kraftigt ner till 123 000. En sänkning med nästan 57 procent. Ett hårt slag mot den franska bilindustrin som inte lyckas konkurrera med övriga världens mini-SUV:ar. Franska SUV:ar anländer till marknaden först 2007.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!