Folkabussen gör comeback 2022

Koncept har kommit och gått genom åren men nu har Volkswagen velat klart. Folkabussen kommer tillbaka 2022.

Typ 2, folkabussen, är nästan en lika stor ikon som Typ 1, folkabubblan. Men medan ”Bubblan” fick en modern uppföljare med retrodesign 1997 i form av New Beetle hamnade bussen i konceptträsket.

Till årets upplaga Detroitsalongen visade Volkswagen upp konceptet I.D. Buzz som bygger på koncernens nya MEB-plattform för eldrivna bilar, vilket skulle kunna vara en hint om att bussen faktiskt skulle kunna bli av. Efter dieselgateskandalen hösten 2015 har Volkswagen en ny strategi som ska ge 30 nya elbilar till år 2025.

Volkswagen I.D. Buzz Concept visades i Detroit tidigare i år.

Nu bekräftar en anställd inom koncernen för Automotive News att en produktion kommer igång 2022 och att den till stora delar kommer att likna just I.D. Buzz.

Den fyrkantiga ratten kommer dock inte att finnas i produktionsbilen inte heller de förseglade sidorutorna. En gimmick som dock kommer finnas kvar är den lysande glas-logotypen i nosen.

Huruvida den nya folkabussen även kommer att få göra nytta som transportfordon, likt sin föregångare, är dock osäkert i dagens läge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!